Sähköturvallisuuspalkinnot luovutettiin 3.11.2022

25-vuotisjuhlasyysvalmennus ja juhlaillallinen 3.-4.11.2022

Sätyn 25-vuotisjuhlavalmennus keräsi tällä kertaa ennätysyleisön ja kahden päivän aikana koulutukseen osallistua torstaina yhteensä 79 ja perjantaina 71 henkilöä. Veturina toimi SFS6000 standardin muutoksia käsitelleet luennot, jonka laadukkaasta sisällöstä vastasi Esa Tiainen Sähköinfosta.

Syysvalmennuksen yhteydessä pidettii myös yhdistyksen 25-vuotisjuhlaillallinen. Yleisö sai kuulla juhlaillallisen aluksi erittäin inspiroivan puheen perustajäseneltämme Jorma Korkalolta Sätyn syntyhistoriasta aina tähän päivään asti. Lisäksi Turvallisuus- ja Kemikaaliviraston ylitarkastaja Timo Iholin kertoi osallistujille Sätyn syntyhistoriasta ja yhteistyöstä viranomaisen silmin.

Illallisen yhteydessä palkittiin myös Sätyn perustajajäsenet; Pauli Metsähonkala, Martti Kauppinen, Timo Laine, Reijo Lintula, Jorma Korkalo, Hannu Loisa, Curt-Olov Westen, Markku Kytöpuu, Urpo Peltola, Arto Vuorentaso, Leo Jänönen, Heikki Rantala, Virpi Hakala, Eino Kokko sekä Esa Lehto. Valitettavasti ihan kaikki perustajäsenistämme ei enää palkintoansa päässeet noutamaan, mutta paikalla olleille jaettiin runsaasti kiitosta työstään vuosien varrella.

Tilaisuudessa palkittiin lisäksi sähköturvallisuuden ja erityisesti Sähkötarkastusyhdistys Säty ry:n hyväksi tehdystä pitkäaikaisesta työstä; Markku Kytöpuu, Paavo Hakala, Seppo Aaltonen, Jorma Korkalo ja Reijo Lintula. Ilman näiden henkilöiden panosta vuosien varrella, toimintamme ei olisi niin vakaalla pohjalla kuin mitä se tänä päivänä on. Suuri kiitos heille!

Yhdistys halusi osoittaa kiitosta myös yhdistyksemme ulkopuolisille tahoille, jotka ovat tehneet tärkeää työtä sähköturvallisuuden edistämiseksi Suomessa. Tässä yhteydessä palkittiin pitkästä ja ansiokkaasta työstä SESKOn pitkäaikaisen asiantuntija Tapani Nurmi, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n ja Sähköinfo Oy:n tekninen johtaja Esa Tiainen sekä yrityksenä ABB Oy:n, jonka palkinnon nousi ABB Oy:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen. Kiitos myös heille arvokkaasta työstä!

Tilaisuus oli kaiken kaikkiaan lämminhenkinen ja arvokas, jota me osallistujat saamme muistella varmasti vielä paljon myöhemminkin. Illan täydensi aivan hotellin vierellä Tammerkosken yllä pidetty valo- ja äänishow. Lämmin kiitos kaikille tilaisuuteen ja sen valmisteluun osallistuneille!